Home » Interim online marketing » Online marketing trainingen » Google Analytics training

Voor iedereen die actief is in online marketing is het essentieel om Google Analytics te gebruiken. Hiermee krijg je inzichten van je websitebezoekers. Hoe gedragen zij zich op jouw website en waar haken ze af? Het is mogelijk om via Happy Talents een Google Analytics training te volgen, zodat je zelf je website kan optimaliseren voor je gebruikers.

Voor wie is de Google Analytics training bedoeld?

De trainingen Google Analytics zijn voor iedereen bedoeld die werkzaam is in online marketing. Denk hierbij aan marketeers, communicatiespecialisten of data-analisten. 

Of je nu werkzaam bent in een corporate organisatie of een eigen webshop hebt. Het is hierbij namelijk wel handig om de basis van deze tool onder de knie te hebben. 

Wat leer je tijdens de Google Analytics training?

Er wordt onderscheid gemaakt tussen de basistraining en de training voor gevorderden. 

Basistraining Google Analytics

Heb je helemaal geen ervaring met Google Analytics, dan raden wij je de basistraining. Hierin leer je waar je websitebezoekers vandaan komen en hoe zij zich gedragen op je website. Daarnaast krijg je onder anderen inzichten in het aantal bezoekers en sessieduur. Je leert de belangrijkste functionaliteiten van de tool en we maken je wegwijs in de interface van Google Analytics. 

Training voor gevorderden

Wanneer je al een beetje ervaring hebt met Google Analytics is de training voor gevorderden meer geschikt voor jou. In deze training leer je hoe je data en statistieken moet interpreteren en aan de hand daarvan je website kan optimaliseren. Ook leer je Google Analytics in te richten, hoe je doelen in kan stellen en wat kanaalgroeperingen zijn. Daarnaast leer je hoe je rapporten opstelt en dashboards maakt.

Heb je voorkennis nodig?

Nee, het is niet nodig om voorkennis nodig te hebben van Google Analytics. Het is natuurlijk wel altijd mooi meegenomen, zodat alles iets vlotter kan verlopen. Bij de training voor gevorderden gaan we er natuurlijk wel van uit dat je wel enigszins ervaring hebt met Google Analytics. 

 

Hoe ziet een trainingsdag eruit?

Onze trainers komen bij jou op locatie een training geven of je komt zelf bij ons op de trainingslocatie. Net waar jouw voorkeur naar uitgaat. De training zal een dagdeel duren. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om de basistraining en training voor gevorderden te combineren voor een effectieve trainingsdag!

Ja, ik wil een Google Analytics training volgen!

Wil je leren hoe je je marketing campagnes meet en leert te optimaliseren? Volg dan een van onze online marketing trainingen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wil jij met jouw team een Google Analytics training volgen? Neem dan contact op!


    Velden met een * zijn verplicht.

    Met het versturen ga je akkoord met het Privacy statement.