Home » Interim online marketing » Online marketing trainingen » Social advertising training

Social advertising is erg interessant voor bedrijf om in te zetten. Dit komt doordat je heel specifiek kan targeten op zowel demografische als geografische kenmerken, maar ook op de interesses van jouw doelgroep. Op deze manier haal je het beste uit je budget, want elke cent telt. Via Happy Talents is het mogelijk om social media training te krijgen, zodat je ook zelf aan de slag kan met social campagnes.

Wat is social advertising?

Social advertising is het adverteren op verschillende social mediakanalen. Door betaalde campagnes in te zetten kun je specifieke doelgroepen bereiken. Je kunt op verschillende platformen adverteren. De meest populaire social mediakanalen zijn Facebook en Instagram, maar daarnaast kun je ook adverteren op LinkedIn, Twitter, Pinterest en Snapchat.

Hoe werkt social advertising?

Op elk kanaal zijn er verschillende manieren van target mogelijkheden. Wanneer je aan de slag gaat met social media campagnes wordt er data verzameld van je doelgroep. Dit is heel waardevol, want met deze data kunnen we weer soortgelijke mensen bereiken. Op deze manier wordt het bereik van de campagne dus steeds verder uitgebreid, zodat jij je doelen kan behalen. Daarnaast is het mogelijk om je conversiepercentage omhoog te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van retargeting. 

Wat leer ik tijdens een social media training?

De training social media wordt altijd op maat gemaakt. Dit zal afhankelijk zijn van je wensen en het kennisniveau.  In de basistraining leer je wat de mogelijkheden zijn van adverteren op social media, op welke manier je een effectieve campagne opzet en natuurlijk hoe het advertentieaccount werkt.

Heb al eens hebt geadverteerd op Facebook of Instagram en wil je hier beter in worden? Dan is de social media training voor gevorderden iets voor jou! In deze training leer je hoe je een doelgroepanalyse maakt, wat de mogelijkheden zijn van look-a-like doelgroepen en leer je hoe je pixels maakt.

Ja, ik wil een social media training!

Kan je niet wachten om zelf aan de slag te gaan met social media campagnes? Of misschien wil je ook wel meer weten over SEO en SEA? Neem dan contact op met Happy Talents, zodat we samen naar de mogelijkheden van de training kunnen kijken.

Wil jij met jouw team een social media training volgen? Neem dan contact op!


    Velden met een * zijn verplicht.

    Met het versturen ga je akkoord met het Privacy statement.