Home » Online marketing traineeship » Focus op persoonlijke ontwikkeling

Als starter in de online marketing ben je de afgelopen jaren druk bezig geweest met jezelf ontwikkelen. Natuurlijk door een studie te volgen. Maar misschien ook wel door middel van een stage, commissies, een bestuursjaar, bijbaantjes of andere nevenactiviteiten.

Momenteel sta je aan het begin van je carrière. Betekent dit dat je klaar bent met je persoonlijke ontwikkeling? Nee, zeker niet! Persoonlijke ontwikkeling blijft de rest van je carrière belangrijk. Zeker in een dynamische sector als online marketing, waar alles razendsnel verandert, is het belangrijk om constant te blijven leren. Maar hoe doe je dat dan? Binnen Happy Talents zorgen we ervoor dat je persoonlijke ontwikkeling centraal staat. We geloven in talentgedreven werken en bieden je handvatten om het beste uit jezelf en je werk te halen. Maar hoe kan je zelf als starter aan je eigen persoonlijke ontwikkeling werken? Wij geven je graag een paar tips.

Werken kun je leren

Een echte must-read voor starters is het boek Grip van Rick Pastoor. Het is een handleiding voor slim en productief werken. Zoals Rick zelf in zijn boek aangeeft is het vreemd dat je nergens leert hoe je moet werken. Dingen als prioriteiten stellen, agenda’s beheren en je mail inbox structureren zijn allemaal belangrijke vaardigheden voor je werkende leven, maar we hebben dit nooit specifiek geleerd. Het boek Grip staat vol praktische tips en kan dus ook wel gezien worden als een handleiding voor slim werken. Of misschien zelfs wel een bijbel. 

Door dit boek te lezen aan het begin van je carrière kan je al deze tips gelijk toepassen in je eerste baan en er een gewoonte van maken om slim te werken. Een perfecte eerste investering in je persoonlijke ontwikkeling!

Talent gedreven werken

Binnen Happy Talents geloven we dat iedereen een specifiek talent heeft. Iets waar je van nature ontzettend goed in bent. Dit is natuurlijk mooi meegenomen. Maar hoe waardevol is het als je dit specifieke talent kunt benoemen en dit elke dag weer in kan zetten tijdens je werkende (en misschien zelfs wel privé) leven. 

Binnen Happy Talents gaan we samen aan de slag om jouw talent te benoemen. Maar misschien kun je hier zelf ook al over nadenken. Wat maakt jou uniek? Waar blink je in uit? Misschien kun je wel heel goed ‘verbindingen leggen’ of ben je een ster in ‘oplossingen bedenken’. Dit zijn allemaal voorbeelden van ‘talenten’. Maar laat je hier niet door afleiden. Een talent kan van alles zijn. Probeer jouw talent eens in een paar woorden samen te vatten.  Doordat je van jezelf weet waar je goed in bent, kun je veel beter beschrijven wat jij in een organisatie kan toevoegen of waarom een specifieke vacature zo goed bij jou past.

Draak herkennen

Naast een talent, hebben we ook allemaal bepaalde draken. Dit zijn dingen die je remmen in jouw talent. Enkele voorbeelden van een draak zijn bijvoorbeeld ‘overal ja op zeggen’, ‘afgeleid raken’ of ‘over-analyseren’. Probeer voor jezelf te bedenken wat jouw draak kan zijn. Wat belemmert jou om elke dag vanuit je talent te werken? Dit klinkt misschien confronterend, maar doordat je je draak benoemd kun je actief aan de slag om deze draak te overwinnen. Door oude patronen te doorbreken en bewust vanuit je talent te werken zorg je dat je een echte aanwinst bent voor iedere organisatie.

Het benoemen van een talent en draak is niet zo makkelijk. Daarom hebben we binnen Happy Talents zogeheten Talentors, die opgeleid zijn om samen met jou je talent te ontdekken. Het is dan ook helemaal niet raar als je zelf niet op één specifiek talent komt. Maar het is nooit verkeerd om bewust na te denken over je sterke punten en je verbeterpunten. Deze kun je weer verwerken in je CV om je profiel persoonlijker te maken. 

De persoonlijke ontwikkeling van onze Talents

Bij Happy Talents geloven we dat je nooit klaar bent met leren. Zeker niet in de online marketing. Om het beste uit onze talenten te halen beginnen we ons traineeship met een online marketing kickstart van twee maanden. Na deze twee maanden is het tijd om deze kennis in de praktijk als interim online marketeer toe te passen bij een opdrachtgever. Dit betekent natuurlijk niet dat de Talents uitgeleerd zijn. Daarom komen ze elke vrijdag terug naar Happy Talents om nieuwe kennis op te doen door middel van trainingen, te sparren met specialisten over lastige vraagstukken waar ze gedurende week tegenaan lopen en om bij te praten over wat ze de afgelopen week hebben meegemaakt. Zo blijven we persoonlijk betrokken bij de ontwikkeling van onze talenten.

Om zo goed mogelijk jouw ontwikkeling bij te houden en samen te bespreken, maken we gebruik van onze unieke Happy Roadmap. Dit is een jaarcyclus met verschillende gesprekken en overlegmomenten. Zo bouwen we gestructureerd aan jouw “Digital Future!”

Wil jij je graag verder ontwikkelen als online marketeer? Dan is het Happy Talents traineeship misschien wel iets voor jou. Check de button onderaan deze pagina en geef je op! Heb je jezelf al opgegeven? Super goed! Je hoort snel van ons. Bekijk in de tussentijd hieronder onze andere informatiepagina’s. Hier kun je meer leren over verschillende online marketing disciplines, waaronder SEO, SEA en Social

SEO

Search Engine Optimization (SEO)

Met SEO verbeter je online bekendheid in zoekmachines en leid je bezoekers naar een website. Het is een budget vriendelijk specialisme met een lange termijn effect.

Meer over SEO
online verkoop boosten met channable

Search Engine Advertising (SEA)

SEA is het adverteren in zoekmachines door middel van betaalde advertentie campagnes. Met behulp van SEA campagnes kan je heel gericht targeten op specifieke doelgroepen die voor jou relevant zijn.

Meer over SEA
Social advertising voor organisaties

Social Advertising

De naam zegt het al, social advertising is het adverteren via social media platformen. Wat misschien wel nieuw is, is dat je social media kan gebruiken om heel gericht te adverteren op basis van interesses, levensfase of demografie.

Meer over Social Advertising

Sluit jij je aan bij Happy Talents?

Wil jij onderdeel uitmaken van Happy Talents? Vul dan het contactformulier in!

Sluit je aan!