Skip to main content

Online strategie

Zoekmachine advertising voor jouw organisatie 
Wat levert het je opOnze werkwijze
Home » Online strategie: de basis voor jouw online marketing

Wat is een online strategie

Online marketing is vandaag de dag niet meer weg te denken. Steeds meer bedrijven zien de meerwaarde en willen hun marketingstrategie digitaliseren. Een veelgemaakte fout is dan ook starten zonder richting of plan. Wat mist is een overkoepelende online marketing strategie. 

Een goede online marketingstrategie beschrijft een overkoepelend (online) marketing doel, tastbaar gemaakt in KPI’s. Het brengt structuur en focus aan voor de afzonderlijke kanalen én zorgt voor synergie en efficiëntie.

Succesvolle online strategie

Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het opstellen van een succesvolle online marketingstrategie is nog lang niet zo makkelijk. Twijfel je of jouw online marketingstrategie goed staat of kan je wel wat hulp gebruiken bij het creëren van een strategie? Een interim online marketing specialist van Happy Talents regelt het!

Online marketingstrategie: het verbinden van de puzzelstukken

De kans is groot dat je al een aantal online kanalen gebruikt in je marketing. De kunst is om al deze puzzelstukken met elkaar te verbinden tot één online marketing strategie.

Een onmisbare factor

Het digitaliseren van je marketingstrategie is een must. Het is vandaag de dag een onmisbare factor om bij te blijven met de concurrentie.

Overal kansen

Een online marketingstrategie geeft inzicht in de kansen die er zijn in het online speelveld, en geloof ons, dat zijn er veel! Met een duidelijke strategie creëer je ruimte voor kansen en groei.

Kracht

De kracht van een duidelijke strategie zit in het totale plaatje. Losse onderdelen worden zo gecombineerd dat ze elkaar versterken en laten groeien. 

Synergie

Door te werken met een duidelijk plan weten jij en je medewerkers waar jullie naar toe werken. Meer structuur zorgt voor een efficiënte en prettige werkwijze.

Benieuwd wat de online strategie-kennis van een Happy Talent voor jouw organisatie kan betekenen?


  Velden met een * zijn verplicht.

  Met het versturen ga je akkoord met het Privacy statement.

  Een online marketing specialist van Happy Talents

  Met een interim online marketing specialist van Happy Talents haal je het totale plaatje in huis. Onze allround online marketeers kennen het online marketing werkveld als geen ander en kunnen meerdere rollen vervullen binnen jouw organisatie:

  • Online marketing specialist
  • Een allround online marketeer
  • Een SEO / SEA / Social specialist

  Benieuwd naar de gehele lijst van voordelen? Stuur onze Strategie specialist Lisa gerust een berichtje!

  Strategische online marketing Lisa
  Contact

  Onze werkwijze

  Stap voor stap werken naar jouw stip aan de horizon

  Met een online marketing specialist van Happy Talents haal je een interimmer in huis die aan de slag gaat voor jouw organisatie. Je geeft de touwtjes dus niet uit handen aan een externe partij, maar gaat samen aan de slag met een ijzersterke online marketing strategie.

  Wat is de stip aan de horizon?

  We gaan snel van start, maar niet té snel. Samen kijken we naar de wensen van jouw organisatie. Zo hebben we een heldere stip aan de horizon en kunnen we aan de slag met een bijpassende online marketing strategie om deze resultaten te realiseren.

  Voorbereidingen
  • Het vertrekpunt
  • Vast stellen van KPI’s

  Why, how & what

  Waar komt de drang vandaan om met online marketing te starten? Hoe ga je dit realiseren en wat ga je daar vervolgens voor doen? Door kritisch te kijken naar de ‘Why’ van jullie organisatie kunnen we doordachten keuzes maken.

  Verwachtingen
  • Inventarisatie van de wensen
  • Kennis en ervaring toevoegen
  • Aanpak formuleren

  In kaart brengen

  Van de online doelgroep specificeren tot het bepalen van je boodschap, er zijn veel zaken die we in kaart moeten brengen. Via een template werken we een checklist af waarmee we een sterke fundering leggen voor jouw online marketing strategie.

  Strategie
  • Stappen maken
  • Strategie formuleren

  Kanalen

  Online marketing bestaat uit verschillende kanalen. Het is dus van belang dat je in jouw online marketing strategie kiest voor de juiste kanalen, en deze vervolgens verbindt met elkaar. Samen kijken we naar de beste mix van online kanalen.

  De woorden die jouw doelgroep gebruiken
  • Zoekwoordenonderzoek
  • Kans filteren

  Onderweg naar jouw stip aan de horizon

  Jouw gloednieuwe online strategie begint al aardig vorm te krijgen! Tijd om bepaalde onderdelen concreet te maken en te introduceren. Een strategie is tenslotte pas waardevol wanneer deze gewaarborgd wordt. Samen met een online marketing specialist bouwen we richting jouw stip aan de horizon!

  Optimalisatie
  • Uitvoer strategie
  • Campagnes opzetten
  • Monitoren
  • Strategie bijschaven met nieuwe inzichten

  Onze online strategie blogs