Skip to main content
Home » Blogs » 4 redenen waarom organisaties graag met interimmers werken

Het aantal mensen dat op interimbasis werkt, groeit de laatste jaren flink. En dat is niet zonder reden. Er zijn zowel voordelen voor interim werkgever als voordelen voor een interim werknemer te benoemen. Voor interimmers is de vrijheid en de afwisseling in werkzaamheden erg belangrijk. Voor organisaties zijn flexibiliteit, financiële voordelen en minder risico’s dan weer belangrijke voordelen. Daarnaast werken bedrijven vaak met tijdelijke krachten vanwege de zelfstandigheid van een interimmer.

1. Flexibiliteit stroomt door de aderen van een interimmer

Interimmers zijn flexibeler dan medewerkers in vaste dienst. Ze pakken werkzaamheden snel op, omdat ze zich maar tijdelijk in een organisatie begeven en dus elke keer snel moeten wennen. Ook zorgen zij voor flexibiliteit in organisaties. In drukke perioden kun je als organisatie namelijk snel opschalen en in rustige perioden kun je een stap terugdoen. Dit allemaal zonder dat je gebonden bent aan de regels en wetten waar je je aan moet houden als je een werknemer in vaste dienst neemt.

2. Interimmers zijn financieel aantrekkelijk

Over het algemeen is een interimmer goedkoper dan een vaste werknemer. De pensioenpremie en sociale lasten komen namelijk niet voor rekening van de organisatie. Daarnaast zijn interimmers specialistisch. Veel interimmers werken eerst in loondienst, maar ontdekken dat werkondernemerschap hun persoonlijk en professioneel meer te bieden heeft. Ze verrichten hun werk daardoor met passie en snelheid, waardoor de prijs-kwaliteitverhouding goed is.

3. Werken op interimbasis vergt een groot verantwoordelijkheidsgevoel

Werkgevers investeren opvallend veel geld in trainingen, workshops en methodieken, alsook in korting op sportscholen en -clubs om werknemers fit, gezond en gemotiveerd te houden. Het lijkt er dus op dat de verantwoordelijkheid hiervan bij de werkgever ligt. Dat is niet logisch, want elk mens zou primair zelf verantwoordelijk moeten zijn voor zijn of haar gezondheid. Interimmers begrijpen dat gezondheid hun eigen verantwoordelijkheid is. Als zij een extreme sport beoefenen en geblesseerd raken zullen zij minder kunnen werken. Interimmers leggen de verantwoordelijkheid dus bij zichzelf en niet bij de organisatie waar zij op dat moment werken.

reden voor interim marketing

4. Met een interimmer haal je specifieke kennis in huis

Een organisatie die ervoor kiest om met een interimmer te werken heeft al een duidelijke opdracht voor ogen. Deze opdracht wil je door the best man for the job laten uitvoeren. Specifieke ervaring, kennis en kunde is daarvoor belangrijk. Door op basis van je wensen te werven, zorg je sneller voor succes.

Kortom: flexibele, relatief goedkope en verantwoordelijke interimmers zullen steeds meer de voorkeur genieten van organisaties. Er zijn genoeg redenen om medewerkers in vaste dienst te nemen, maar in deze markt ontstaan er steeds meer situaties die vragen om een tijdelijke kracht die met een frisse blik een complex probleem kan oplossen.

Loop je zelf tegen een specifiek onderwerp aan en weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Neem dan contact op met het team van Happy Talents. We denken graag met je mee.

    Velden met een * zijn verplicht.

    Met het versturen ga je akkoord met het Privacy statement