Skip to main content

4 tips om efficiënt en leuk thuis te werken

Thuiswerken is niet meer weg te denken in ons dagelijks leven. Door de huidige corona omstandigheden zijn we genoodzaakt om volledig of deels vanuit huis te werken. Hoe zorg je ervoor dat je ook thuis op een efficiënte manier kan werken? In deze blog geven wij 4 handige tips hoe jij van de thuiswerk situatie er toch een leuke werkdag van kan maken.

#1: Creëer een fijne werkplek

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om thuis een tweede werkplek te creëren. Toch is het belangrijk om een comfortabele werkplek te hebben. Je bent overdag voor het grootste gedeelte met werk bezig, daarom is het belangrijk om een werkplek te hebben waarbij je een goede zithouding hebt en optimaal kan werken. 

thuiswerken laptop

Zorg ervoor dat je een aantal zaken thuis geregeld hebt, zoals een goede bureaustoel, voldoende werkoppervlak, computerscherm, toetsenbord, muis en een koptelefoon. Thuiswerken kan vervelend zijn wanneer de kinderen thuis zijn, je partner tussendoor met het huishouden bezig is of ook thuis aan het werken is. Probeer je zoveel mogelijk af te zonderen zodat je je goed kan concentreren op je werk.

#2: Beweeg voldoende

Door het corona situatie bewegen we een stuk minder. De sportscholen zijn vaker dicht geweest, thuis lopen we een stuk minder als op kantoor en we hoeven de kinderen niet naar school te brengen met de fiets. Ook vergeten we vaker pauze te houden als we thuiswerken omdat we in dezelfde omgeving werken en wonen. Bovendien zitten we thuis vaak niet ergonomisch verantwoord als op kantoor. Je kan voor meer beweging zorgen door in de lunchpauze een rondje om het huis te lopen. Als iemand je belt, kan je opstaan en staand gaan telefoneren. Probeer ook voldoende pauze te houden door af en toe op te staan om een kop koffie of een glas water te halen.

#3: Contact behouden met collega’s

We zijn sociale wezens en de thuiswerk situatie helpt daar niet echt bij. We hebben minder contact met onze collega’s en zien onze collega’s een stuk minder. Probeer dagelijks te bellen, videobellen of te chatten met je collega’s. Hierdoor zul je je overdag minder alleen voelen en toch het gevoel hebben dat je samen aan het werk bent. Ook helpt het om de dag te starten met een gezamenlijke online vergadering, dit zorgt voor meer samenhang en betrokkenheid. In deze ochtend meeting bespreek je de dagelijkse doelen van die dag en kun je collega’s uit helpen, vragen stellen of andere belangrijke zaken bespreken.

#4: Regelmaat in je werkdag

Zorg tijdens het thuiswerken voor een vast ritme en regelmaat in je werkdag. We zijn sneller geneigd om andere werktijden aan te houden, huishoudelijke taken te verrichten in de pauze en langer door te werken dan normaal. Probeer de kantoortijden of een ander vast ritme aan te houden wanneer je thuiswerkt. Dit zorgt ervoor dat je minder snel afgeleid wordt en andere patronen gaat aanleren. Ook creëert dit rust in je hoofd omdat je weet dat je om 5 uur kan stoppen met werken.

werkschema planning

Het thuiswerken is een andere manier van werken, maar met deze tips weet jij als de beste hoe je thuis efficiënt je werk in kan delen. Zorg voor een optimale werkplek en beweeg voldoende gedurende de dag. Bel nog steeds met je collega’s en sta op dezelfde tijd op zodat jij regelmaat blijft houden. Happy talents kunnen als interim online marketeers zowel op afstand als op locatie werken. Op zoek naar een bonuscollega? Neem contact op! 

    Velden met een * zijn verplicht.

    Met het versturen ga je akkoord met het Privacy statement