Voor veel organisaties is het belangrijk om via de website conversies binnen te halen. Het behalen van conversies kan op verschillende manieren geoptimaliseerd worden. Via Happy Talents is er de mogelijkheid om een CRO training te volgen. Hierdoor kun je zelf ook aan de slag gaan met het optimaliseren  je website.

Wat is een conversie?

Een conversie is een actie die een website bezoekers uitvoert op jouw website. Denk hierbij aan het doen van een aankoop, maar ook het inschrijven voor een nieuwsbrief of het downloaden van een brochure.

Wat is CRO?

CRO staat voor Conversion Rate Optimization, ofwel conversieoptimalisatie. Hiermee probeer je het maximale resultaat te behalen uit je website bezoekers. Het optimaliseren van je website voor conversies, vergroot je de kans dat een individuele websitebezoeker op je website de actie uitvoert die jij van hen wilt. 

Het voordeel van conversieoptimalisatie is dat het ervoor zorgt dat bestaande website bezoekers een hoger rendement opleveren. Daarnaast geeft het inzicht in de obstakels van jouw website en verbetert het jouw website met een data gedreven aanpak!

Hoe werkt CRO?

Conversieoptimalisatie wordt gerealiseerd door na te denken over de drempels waar website bezoekers tegenaan lopen. De aanpassingen die volgen uit de website analyse komen voort uit de analyse van data en wordt gecombineerd met psychologie. Het is een doorlopend proces met verschillende fases waarbij er altijd terug wordt gegaan naar fase 1.

Fase 1: Data analyseren

Fase 2: Inzichten verkrijgen

Fase 3: Verbeterpunten website categoriseren

Fase 4: Actiepunten prioriteren

Fase 5: Testen en evalueren resultaten

Wat leer je tijdens de CRO training?

CRO training bestaat uit een basistraining waarin alle aspecten van CRO aan bod komen. Doordat er voorbeelden uit de praktijk worden gegeven is de training heel goed te begrijpen en toe te passen in elke situatie. Tijdens de training worden handvatten gegeven die altijd toepasbaar zijn om het conversieratio van een website te verhogen. 

Ja, ik wil de CRO training volgen!

Wil jij erachter komen hoe je het conversieoptimalisatie toepast op jouw website? Tijdens onze CRO training kijken we graag mee naar de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact op met Happy Talents over deze of een andere online marketing training en we kijken graag naar de mogelijkheden voor jouw organisatie. 

Interesse in een CRO training? Neem dan contact op!


    Velden met een * zijn verplicht.

    Met het versturen ga je akkoord met het Privacy statement.