Adverteren in Google is een optie waar veel bedrijven zich mee bezighouden en hen positief resultaat oplevert. Online zijn er meerdere opties om te adverteren en mogen we advertising op social media zeker niet vergeten, waaronder Facebook advertising. Maar waarom zou jouw organisatie er nu voor moeten kiezen om gebruik te maken van Facebook Advertising? Wij hebben een aantal voordelen op een rij gezet welke jou gaan helpen om Facebook Advertising te gebruiken.

Groot bereik

Het aantal gebruikers van Facebook stijgt weer en in Nederland gebruiken 10,4 miljoen mensen Facebook. Hiervan maakt 7,1 miljoen mensen dagelijks gebruik van het medium. Met het gebruik van Facebook Advertising wordt dan ook een groot publiek bereikt.

Geen verspilling van je budget

Facebook is zelflerend en helpt jou de beste advertentie te tonen aan de beste doelgroep. Wanneer je een budget instelt om te adverteren, kijkt Facebook welke advertenties het beste presteert. Over deze advertenties wordt het budget verdeeld en wordt het niet verspild aan advertenties die het minder goed doen.

Stel je perfecte doelgroep samen

Met Facebook advertising kan je geheel zelf invullen hoe je doelgroep eruitziet. Zo is het mogelijk om enorm specifieke doelgroepen te vormen. Er zijn verschillende opties waar je uit kunt kiezen om jouw doelgroep te formeren: demografische gegevens, interesses, beroep, fans van een bepaalde pagina. Je kunt het zo gek niet bedenken. Dit maakt de targeting van je advertenties een stuk gemakkelijker en specifieker.

Plaatsen op verschillende plekken

De meest voorkomende plaats om je advertentie te tonen, is in de newsfeed. Doordat de advertentie tussen de organische berichten staat, wordt deze eerder als normaal bericht gezien en zijn gebruikers sneller geneigd om op de advertentie te klikken. Naast de newsfeed is het ook mogelijk om advertenties in de balk aan de rechterkant van de tijdlijn, de Facebook stories, de Facebook videofeed, de marketplace en in Facebook Messenger te plaatsen.

Dit zijn een aantal voordelen van Facebook Advertising. Zou jij het fijn vinden om met een Happy Talent samen te kijken naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op!

Geef een reactie