In Nederland zijn er ruim 4,7 miljoen LinkedIn gebruikers, waarvan ongeveer 800.000 dagelijks gebruikt maakt van LinkedIn. Dit aantal kent een jaarlijkse stijging van ongeveer 2%. Wanneer dit wordt vergeleken met Facebook valt op dat Facebook ongeveer het dubbele aantal gebruikers heeft. Toch kan LinkedIn Ads een beter kanaal zijn om te adverteren, vanwege de focus op het zakelijke netwerk. Vooral voor B2B bedrijven kan dit zeer bruikbaar zijn.
Toch zien bedrijven vaak een grote drempel om te beginnen met LinkedIn adverteren. Het kanaal heeft het imago duur te zijn en een zeer ongebruiksvriendelijke LinkedIn Ads Manager. Hoewel de laatste jaren de gebruiksvriendelijkheid van LinkedIn Ads Manager flink is toegenomen, kan het niet worden ontkend dat LinkedIn adverteren prijzig is. Echter, met de juiste instelling kan het zeker van toegevoegde waarde zijn om met dit kanaal te adverteren. Om deze reden geeft deze blog 3 tips voor het starten met LinkedIn Ads.
Tip 1: Zorg voor een goede bedrijfspagina als basis voor LinkedIn Ads
Wanneer je gaat adverteren op LinkedIn Ads, doe je dit vanuit je bedrijfspagina. Het komt nog heel vaak voor dat bedrijven haar bedrijfspagina’s niet bijgewerkt hebben. Zorg er altijd voor dat de bedrijfsinformatie actueel is, enkele recente berichten te zien zijn en dat de lay-out aantrekkelijk is.. Daarnaast kun je de LinkedIn Insight Tag op je website plaatsen, zodat je het kan retargeten en het aantal conversies kunt bijhouden. Wanneer je dit gedaan hebt, heb je een goede basis om te beginnen met adverteren. Kijk hiervoor als voorbeeld op de bedrijfspagina van Happy Talents!
Tip 2: Bepaal de juiste doelgroep voor de LinkedIn advertentie
Binnen LinkedIn Ads Manager kan je op verschillende manieren je doelgroep bepalen. Hiermee bepaal je de groep die jouw boodschap gaat zien. Allereerst kan je deze selecteren op bepaalde eigenschappen, waaronder branche, functietitel, studierichting, vaardigheden enzovoorts. LinkedIn Ads Manager kan hiermee dus zeer specifiek jouw doelgroep instellen. Het is ook mogelijk om een look-a-like doelgroep te maken van jouw klanten. Hiermee zoekt LinkedIn Ads Manager naar soortgelijke personen als jouw klanten om de doelgroep op in te stellen. De andere manier om je doelgroep te bepalen is Audience Matching, wat weer onder te verdelen is in drie onderdelen:
- Website retargeting, waarbij je personen kan retargeten die jouw website hebben bezocht.
- Account targeting, waarbij je een lijst met bedrijven kan uploaden. Let op, deze lijst moet minsten 1.000 bedrijven bevatten.
- Contact targeting, waarbij je een lijst met emailadressen kan uploaden en hierbij de desbetreffende personen kan targeten. Deze lijst moet minstens uit 300 accounts bestaan.
Tip 3: Zorg voor goede content en blijf deze testen in LinkedIn Ads Manager
Wanneer je de basis hebt staan en een juiste doelgroep hebt bepaald, is het van belang om een goede boodschap samen te stellen voor de LinkedIn advertentie. Zorg ervoor dat de boodschap samenhangt met het doel wat je hebt voor de advertenties. Wanneer je wilt dat er een actie wordt ondernomen na het zien van je advertentie, zorg dan voor een duidelijke call-to-action.
Belangrijk is ook dat je de LinkedIn advertenties blijft testen. Vaak kunnen kleine verschillen in LinkedIn advertenties het verschil tussen een goede en slechte LinkedIn advertentie betekenen. Om deze reden is het belangrijk om continue te zoeken naar verbeteringen binnen je LinkedIn advertenties. Dit kan via de A/B testingtool en zal veel budget besparen.
Uiteraard zijn er nog vele andere tips en tricks te bedenken, maar dat is voor de volgende keer. Wil je gaan adverteren op LinkedIn Ads, maar weet je nog niet helemaal hoe. Neem gerust contact op via het contactformulier
Met het versturen ga je akkoord met het Privacy statement