Skip to main content

Sinds september 2019 is Lisa werkzaam bij Happy Talents. Ze is hier gestart in het kickstart programma en vanuit daar doorgegroeid tot interim online marketeer. Vanwege haar uitstekende werk was Lisa genomineerd voor De Best Brabantse Marketeer 2021. Voor de nominatie heeft ze verschillende vragen mogen beantwoorden, die zijn voorgelegd aan de vakjury. Vragen zoals hoe zij de beste marketing realiseert en hoe marketing in de toekomst ingevuld zal worden. 

Na een strijd tussen waardige tegenstanders wist ze de eerste plaats te behalen. Daar zijn wij als Happy Talents natuurlijk ontzettend trots op. Reden genoeg om eens met Lisa om de tafel te gaan zitten. Onder het genot van een digitale koffie, vroegen we o.a. wat haar inspireert en hoe marketing er over 5 jaar uit ziet. Haar antwoorden en meer lees je in dit artikel. 

Wie is Lisa Leijs?

“Mijn naam is Lisa en ik ben 23 jaar. Geboren en getogen in Tilburg.” Ze vervolgt haar introductie met haar studie Commerciële Economie Digital Business Concepts aan de Fontys in Tilburg. Lisa is interim online marketeer bij Happy Talents en werkt op dit moment voor Unishore Bedrijfskleding en DLL.Voor Unishore draagt ze voornamelijk bij aan SEO en marketing automation. Bij DLL zit ze nu voor de tweede keer en helpt ze het BeNeLux team met alle online marketingactiviteiten die voorbij komen. Van SEO tot e-mailmarketing en website optimalisatie.

Waarom Happy Talents?

Lisa is in 2019 begonnen bij Happy Talents als online marketing trainee. Ze antwoordt het volgende als we haar vragen waarom ze voor Happy Talents heeft gekozen om verder aan haar carrière te werken: “Happy Talents was voor mij de juiste keuze omdat ik verder wilde leren. Mijn opleiding was gericht op digitale ontwikkelingen en het inspelen op maatschappelijke thema’s. Daardoor was ik altijd al op de hoogte van de nieuwste innovaties en ontwikkelingen.”

Tijdens haar minor heeft ze een eigen bedrijf opgezet samen met een paar medestudenten. Ze heeft  een platform opgezet voor de ggz als aanvulling op de angstbehandeling, genaamd Mind Mansion. Ze vult aan: “Hier zijn we nog steeds mee bezig. Naast Mind Mansion heb ik ook gewerkt als marketeer voor een thuiszorgorganisatie voor langdurige zorg. Voor mij was Happy Talents een logische vervolgstap. Ik kon mijzelf verder ontwikkelen tot een online marketing professional en had de sparringpartners waar ik naar op zoek was.” Ze miste in haar vorige banen de kennis van andere professionals. “Bij Happy Talents leer je van je 250 collega’s die in allerlei gebieden van online marketing zijn gespecialiseerd.” 

Talent en Draak

Bij Happy Talents wordt gebruik gemaakt van talentgedreven werken. Bij talentgedreven werken ligt de focus op het werken vanuit je persoonlijke talent. Daarnaast leert de persoon beter om gaan met de draken en die om te buigen tot een positieve eigenschap. We vroegen Lisa wat haar talent was: “Mijn talent is “in elkaar zetten”. Ik krijg energie van het in elkaar zetten van projecten en campagnes. Ik werk graag in een project met brede aspecten binnen online marketing. Ik bijt mijzelf vast in de projecten en ga aan de slag om alles goed in elkaar te laten verlopen.” 

Ze vervolgt haar verhaal met de draak: ”Mijn draak voor dit jaar is “focus houden”. Omdat ik op dit moment veel projecten naast elkaar heb, is het belangrijk om de focus van ieder project te blijven houden.”

Waarom online marketing?

“Online marketing was niet specifiek het vak waar ik vroeger van droomde.” Vertelt Lisa als we vragen waarom voor online marketing heeft gekozen. Van jongs af aan was ze al wel bezig met reclame. “Vroeger als ik bij opa was ging ik hem spullen verkopen die ik in het huis vond. Als we dan aan het tanden poetsen waren was ik hem de tandpasta aan het verkopen. Zo ver als ik me kan herinneren heb ik dat altijd gedaan. Mijn familie moest daar natuurlijk om lachen en speelde altijd mee. Dat waren de eerste tekenen dat ik later iets in de marketing zou gaan doen.” 

Waarom ze dan uiteindelijk voor online marketing heeft gekozen komt door haar opleiding en eigen interesses. Ze heeft een opleiding gevolgd die in het teken stond van de nieuwste digitale ontwikkelingen. Online marketing is een vakgebied dat constant in ontwikkeling is. Omdat het raakvlakken heeft met “reclame” sprak het haar enorm aan. Ze vervolgt: “Ik ben analytisch ingesteld. Ik vind het erg leuk om processen te analyseren en te verbeteren. Het analytische karakter van online marketing vond ik een interessant aspect.”

Waar krijg jij energie van?

“Zoals ik net al zei vind ik het ontzettend leuk om andere te overtuigen een bepaalde actie te ondernemen. Het is voor mij een leuke uitdaging.” Daarna vertelt ze dat afwisseling belangrijk voor haar is. Bij Happy Talents werk je als Talent aan verschillende opdrachten. Lisa vertelt dat het haar energie geeft om te schakelen tussen projecten. Het houdt haar scherp. Daarna vertelt ze: “Ik vind het ook leuk om dingen in elkaar te zetten. Projecten in elkaar zetten bij Happy Talents geeft me een boost aan energie. Op persoonlijk vlak houd ik er ook van als elke dag anders is. Ik zit bij de scouting. Een leuke afwisseling om buiten in de natuur te zijn.” 

Waarom ben je verkozen tot de Beste Brabantse Marketeer?

Lisa is genomineerd voor de Beste Brabantse Marketeer door haar vele ervaring die ze op haar leeftijd al heeft opgedaan. Met 23 jaar heeft ze al heel wat mogen toevoegen aan haar CV. Ze legt uit: “Ik heb bijbaantjes gehad in de marketing, mijn eigen bedrijf Mind Mansion opgezet en samen met het team tot een succesvolle hoogte kunnen tillen. Daar ben ik trots op. Blijkbaar vonden andere dat ook en ben ik zo genomineerd voor De Beste Brabantse Marketeer.”

 Tijdens de nominaties kreeg ze de vraag hoe zij de beste marketing voor klanten realiseert. In haar ogen was er eigenlijk niet iets als de beste marketing. Ze gaf als bijvoorbeeld de situatie waar we nu in zitten. “Een bedrijf kan alles perfect hebben ingericht maar er kan van alles gebeuren wat dat kan veranderen. Dan is snel schakelen het enige wat als bedrijf kunt doen zodat ze op kop blijven staan. Natuurlijk zijn er dingen belangrijk als de juiste kanalen en juiste momenten. Maar het is belangrijk dat je jezelf kan blijven aanpassen en zichtbaar blijft voor je doelgroep.”

Haar visie op de toekomst is de doorslaggevende factor geweest. Lisa verwacht dat er in de toekomst nog meer geautomatiseerd wordt. Ze legt uit: “We zullen zelf als marketeers veel minder bezig zijn met het inrichten van campagnes. We zullen betere algoritmes blijven schrijven om bijvoorbeeld bij te blijven met de veranderende algoritmes van Google.” Hierdoor verwacht ze een grotere vraag naar data specialisten. 

Hoe heeft Happy Talents aan jouw loopbaan bij gedragen?

“Ik werk nu voor bedrijven waar ik anders niet terecht was gekomen. De ervaringen die ik hier opdoe zijn super. Ik leer veel van de vele specialisten om me heen.” Daarnaast vertelt Lisa nog dat ze al wel enige ervaring had op het gebied van online marketing voordat ze begon bij Happy Talents, maar sinds ze bij deze club zit gaat het leren veel sneller. “Als ik niet bij Happy Talents gezeten had, was dit niet de leercurve geweest die ik gemaakt had.”

Hoe ziet je toekomst er uit?

“Daar ben ik eigenlijk niet echt mee bezig. Ik kijk van dag tot dag wat ik wil doen en wat ik leuk vind. Ik pak de kansen die goed voelen en ga daar 100% voor. Soms vind ik het moeilijk om risico’s te nemen. Ik luister vaak naar mijn gevoel en onderbouw dat met feiten. Zo maak ik mijn keuzes. Ze zijn tot nu toe nog goed uitgepakt.” 

Wil je graag meer over de loopbaan van Lisa weten? Neem gerust contact met haar op via LinkedIn. of per mail via [email protected]. Sparren onder het genot van een digitale koffie vindt ze altijd leuk om te doen.